Ador dulciurile de tot felul, cu fructe sau cu ciocolata, dar cele cu unt de arahide le întrece pe toate, cu gustul puțin sarat, puțin dulce, putin acrisor este perfect pentru un desert se sfârșit de săptămână.
Reteta este al Nigellei Lawson.
Ingrediente pentru tava de 28 cm :
- 200 gr biscuiti
- 50 gr alune sarate
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt topit
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr unt de arahide
- 500 gr crema de branza
- 3 oua intregi
- 3 galbenuse de ou
- 150 gr zahar
- 125 ml smantana
Ingrediente pentru toping:
- 250 gr smantana
- 100 gr ciocolata
- 50 gr zahar brun
Ingrediente pentru ornat:
- fulgi de ciocolata
Prepararea blatului
- biscuiti și alunele se macina fin, ciocolata se taie cu cutitul bucatele mici, apoi se amestea cu untul topit
- după ce sau amestecat se pun în tava si le apasam bine cu lingura și se baga la rece pana se prepara umplutura.
Prepararea umpluturii :
- într-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca pana se obține o crema fina apoi se pune peste blat.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade pentru 50 minute sau pana suprafață prajiturii este tare, apoi se scoate din cuptor pana preparam topingul.
Prepararea topingului:
- intr-o cratita se incalzeste ușor smantana, ciocolata și zaharul brun pana se topește ciocolata dar avand grija sa nu se prinda.
- topingul se pune ușor cu lingura având grija sa punem uniform peste tot apoi tava se pune înapoi în cuptorul încins pentru inca 10 minute.
- prajitura se scoate din forma doar dacă sa racit, deci e mai bine dacă o faceti pentru ziua urmatoare.
Pofta buna !!!
Reteta este al Nigellei Lawson.
Ingrediente pentru tava de 28 cm :
- 200 gr biscuiti
- 50 gr alune sarate
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt topit
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr unt de arahide
- 500 gr crema de branza
- 3 oua intregi
- 3 galbenuse de ou
- 150 gr zahar
- 125 ml smantana
Ingrediente pentru toping:
- 250 gr smantana
- 100 gr ciocolata
- 50 gr zahar brun
Ingrediente pentru ornat:
- fulgi de ciocolata
Prepararea blatului
- biscuiti și alunele se macina fin, ciocolata se taie cu cutitul bucatele mici, apoi se amestea cu untul topit
- după ce sau amestecat se pun în tava si le apasam bine cu lingura și se baga la rece pana se prepara umplutura.
Prepararea umpluturii :
- într-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca pana se obține o crema fina apoi se pune peste blat.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade pentru 50 minute sau pana suprafață prajiturii este tare, apoi se scoate din cuptor pana preparam topingul.
Prepararea topingului:
- intr-o cratita se incalzeste ușor smantana, ciocolata și zaharul brun pana se topește ciocolata dar avand grija sa nu se prinda.
- topingul se pune ușor cu lingura având grija sa punem uniform peste tot apoi tava se pune înapoi în cuptorul încins pentru inca 10 minute.
- prajitura se scoate din forma doar dacă sa racit, deci e mai bine dacă o faceti pentru ziua urmatoare.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu