Briosele acestea le-am preparat pentru Moș Nicolae. Sunt cele mai bune briose pe care le-am facut cu unt de arahide desi am mai incercat cateva retete cu unt de arahide insa acestea sunt cele mai reusite.
Untul de arahide nu este foarte folosit la noi si nici cunoscut dar daca preparati aceste briose sigur va fi un dulce foarte rafinat.
Ingrediente pentru 15 briose :
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 160 gr faina
- 100 gr unt de arahide
- 50 ml ulei
- 150 gr iaurt gras
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Prepararea :
- intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, dupa spumare se adauga ingredientele ude, untul de arahide, uleiul si iaurtul apoi se mai mixaza pana obtinem o coca ca si cea de clatite.
- ingredientele uscate adica faina, praful de ness sarea si praful de copt se amesteca bine si se incorporeaza in crema de mai sus.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala pentru briose apoi se pune cu lingura din compozitie.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori.
Ingrediente pentru crema :
- 150 gr unt de arahide
- 150 gr zahar praf
- 200 gr frisca
Prepararea cremei :
- untul de arahide se bate cu mixerul si cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste zaharul apoi se adauga si frisca batuta spuma.
- crema obtinuta se pune intr-o punga de ornat.
Ingrediente pentru ornare :
- 50 gr ciocolata
- 20 gr unt
- bonbonele de ciocolata obtional
Montarea si ornarea brioselor :
- fiecare briosa se scobeste in mijloc cu o lingurita ( sau cu un dispozitiv special).
- ciocolata si untul se topesc la bain-marina apoi se pun in scobitura briosei, dupa care se umple cu crema si se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu