21 oct. 2014

Tarta cu piersici


   Aceasta reteta a fost pregatita cu ceva timp in urma cand era sezonul piersicilor dar nu am reusit sa o scriu pana astazi fiind ocupata cu repararea blogului. Deci sa ne apucam de treaba pana nu vine iarna peste noi ca va trebuii sa folosim compot in loc de fructe proaspete, care de altfel este la fel de savuroasa.

Ingrediente pentru tava de 26 cm:
- 2 - 3 piersici coapte
- un plic praf de budinca de vanilie
- 2 - 5 linguri de zahar
- un praf de scortisoara
- 2 - 3 linguri de miere

Prepararea:
- aluatul de crusta, reteta aici, se întinde cu sucitorul, apoi se pune în tava și se lasa la rece cam 30 minute apoi se pune în cuptorul încins la 170 grade cam 5 minute, apoi se scoate din cuptor  si se presara praful de budinca apoi se lasa deoparte pana se pregatesc piersicile.
- piersicile se curata de coaja și se taie felii cât mai egale, apoi se aseaza în tava peste praful de budinca si se presara zaharul amestecat cu scortisoare.
- tava se pune in cuptorul incalzit la 180 grade cam 40 - 50 minute apoi se unge cu miere.

Pofta buna !!!












Niciun comentariu: