11 sept. 2015

Evantai de vinete


O reteta de sezon pentru cei care vor sa profite la maxim de vinete.
Vinetele asa preparate sigur vor fi apreciate de musafiri, prin gust dar si aspect.
Ingrediente :
- vinete
- sunca
- rosii
- cascaval
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei
- fulgi de usturoi sau feli suptiri de usturoi
- parmezan ras obtional
- iaurt obtional

Prepararea :
-  vinetele se spala si se taie pe lung dar sa ramana prinse de cotor.
-  intre feli se aseaza feli de rosii, sunca, cascaval, usturoi, ordinea nu conteaza si nici cantitatea.
-  vinetele inpanate se pot lega cu ata sau se pot prinde cu tepuse apoi se aseaza in tava si se asezoneaza cu sare si piper apoi se stropesc cu ulei .
-  tava se pune in cuptorul incins la 175 grade pentru 35 - 50 minute depinde de cat de mari sant vinetele.
Servirea se face cu parmezan ras, patrunjelul verde si iaurt.

Pofta buna  ! ! !









Niciun comentariu: