Este o reteta de prajitura pentru cei care iubesc nucile caramelizate si cacaoa, care va arata foarte bine pe masa voastra de sarbatori care se apropie cu pasi repezi.
Ingrediente pentru blat de cacao 26 - 22 cm :
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura cacao
- 4 linguri faina
- un varf de cutit praf de copt
- un varf de cutit sare
Prepararea blatului :
- intr-un castron se pun galbenusele, zaharul si uleiul apoi se mixeaza foarte bine, apoi se amesteca cu grija albusele batute spuma si faina amestecata cu sarea si praful de copt.
- compozitia asta se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit in tava.
Ingrediente pentru blatul cu nuca 26 - 22 cm :
- 4 albusuri
- 100 gr nuca macinata
- 4 linguri zahar
- 3 linguri faina
- o lingura ulei
- un varf de cutit praf de copt
- un praf de sare
Prepararea blatului :
- intr-un bol se mixeaza albusele cu zaharul apoi se adauga treptat nuca amestecata cu faina, praful de copt si sarea apoi si uleiul.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 25 - 30 minute, sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit in tava.
Ingrediente pentru crema :
- 4 galbenuse
- 4 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness praf
- 200 gr unt
Prepararea cremei :
- galbenusele si zaharul se bat bine cu telul la bai-mari pana se albeste si se topeste zaharul apoi se adauga cacao si praful de ness apoi se mai bate pana se obtine o crema fina dupa care se lasa la racit.
- untul se mixeaza bine apoi se ia cate o lingura din crema racita si se pune peste unt si se bate pana se termina crema.
Ingrediente pentru ornare:
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca
Prepararea :
- intr-o tigaie se pune la topit zaharul dar avand grija sa nu se arda apoi se pun bucati de nuci, apoi se rastoarna pe o foaie de hartie de copt si se lasa la racit.
- dupa racire se rupe in bucati si se introduce in robotul de bucatarie si se macina grosier.
Ingrediente pentru sirop :
- 100 ml apa
- 50 gr zahar
Prepararea siropului :
- intr-un ibric se pun la fiert impreuna apa cu zaharul pana se topeste zaharul si da un clocot apoi se lasa la racit.
- dupa racire se rupe in bucati si se introduce in robotul de bucatarie si se macina grosier.
Ingrediente pentru sirop :
- 100 ml apa
- 50 gr zahar
Prepararea siropului :
- intr-un ibric se pun la fiert impreuna apa cu zaharul pana se topeste zaharul si da un clocot apoi se lasa la racit.
Montarea :
- se pune blatul de cacao pe un platou apoi se insiropeaza, se unge cu crema dar avand grija sa se lase si pentru ornat.
- peste crema se pune si celalalt blat cu nuca si acesta se insiropeaza si se unge cu restul cremei si se presara cu zaharul ars si nuca macinata grosier.
- prajitura se lasa la racit apoi se taie in feli.
- eu am obtinut 15 bucati.
- prajitura se lasa la racit apoi se taie in feli.
- eu am obtinut 15 bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu