Am primit din nou un peste de la varul sotului meu Mircea dar de data asta unul foarte mare adica de 3600 gr, deci voi prepara 2 retete delicioase din el una am sa o prezint astazi.
Ingrediente :
- jumatate de crap sau 1500 gr de crap
- aluat de paine reteta paine cu leurda dar in loc de leurda se adauga salvie, cimbru si oregano.
- sare
- piper
- lamaie
- salvie
- cimbru
- 1 ou
Prepararea:
- pestele se sareaza, pipereaza si se stoarce zeama de la o lamaie apoi se inveleste in coca de paine, eu m-am jucat putin am facut solzi din coca decupand aluatul cu forma rotunda.
- din coca ramasa eu am facut o chifla, care trebuie scoasa din cuptor dupa 15 - 20 minute.
- oul se bate cu putina sare si se unge pestele.
- pestele se pune in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 1 ora sau cat este nevoie.
Servire :
-se face alaturi de cineva drag si cu 1 lamaie stoarsa deasupra pestelui.
Pofta buna !!!
Ingrediente :
- jumatate de crap sau 1500 gr de crap
- aluat de paine reteta paine cu leurda dar in loc de leurda se adauga salvie, cimbru si oregano.
- sare
- piper
- lamaie
- salvie
- cimbru
- 1 ou
Prepararea:
- pestele se sareaza, pipereaza si se stoarce zeama de la o lamaie apoi se inveleste in coca de paine, eu m-am jucat putin am facut solzi din coca decupand aluatul cu forma rotunda.
- din coca ramasa eu am facut o chifla, care trebuie scoasa din cuptor dupa 15 - 20 minute.
- oul se bate cu putina sare si se unge pestele.
- pestele se pune in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 1 ora sau cat este nevoie.
Servire :
-se face alaturi de cineva drag si cu 1 lamaie stoarsa deasupra pestelui.
Pofta buna !!!
5 comentarii:
Foarte ingenioasa reteta! Felicitari!
Mulțumesc!
Ce frumos arata! A fost ceva de muncit, dar arata tare bine. Cred ca e si tare bun!
Multumesc.Da a durat ceva pana am terminat dar cand o faci cu placere nici nu sti cum zboara timpul iar ca si gust a iesit ceva deosebit de gustos, merita incercata reteta.
Am facut si eu, mi-a iesit super sper sa si stea pe iarna.
Trimiteți un comentariu