Este o reteta pe care o preparam in copilarie impreuna cu mama si sora mea la care fiecare stia ce are de facut. Cand pregateam acest desert totul ni se parea o joaca de aceea o recomand si mamicilor, mod in care pot supraveghea copii si in acelasi timp sa le lasati creativitarea sa zburde. Sper sa o incercati si sa va faca placere sa o pregatiti.
Ingrediente pentru cosulete 40-50 bucati (eu am forme foarte mici).
- 550 gr faina
- 4 galbenusuri
- 250 gr unt
- 4 linguri zahar
- 4 linguri smantana
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingura otet
- vanilie
Ingrediente pentru umplutura :
- 4 albusuri
- 7 linguri zahar
- 250 gr nuca macinata
- esenta de migdale
- gem de visine sau de care va place
Prepararea :
- intr-un bol se amesteca faina, galbenusele, untul, zaharul, smantana, vanilia si bicarbonatul stins cu otet si se face o coca ferma care se pune în frigider pentru o ora.
- albusele se bat cu zaharul adaugat treptat, apoi se pune esenta si nuca apoi se amesteca cu o spatula si se pune intr-un sac de ornat.
- coca se intinde pe planseta si cu o forma rotunda se scot discuri care se pun in cosuletele care au fost unse in prealabil cu putin ulei, apoi se pune în fiecare cosulet o lingurita de gem si se umple cu crema.
- formele se aseaza in tava care se pune in cuptorul incins la 180 grade și se coc cam 30 - 40 minute.
- dupa racire cosuletele se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru cosulete 40-50 bucati (eu am forme foarte mici).
- 550 gr faina
- 4 galbenusuri
- 250 gr unt
- 4 linguri zahar
- 4 linguri smantana
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingura otet
- vanilie
Ingrediente pentru umplutura :
- 4 albusuri
- 7 linguri zahar
- 250 gr nuca macinata
- esenta de migdale
- gem de visine sau de care va place
Prepararea :
- intr-un bol se amesteca faina, galbenusele, untul, zaharul, smantana, vanilia si bicarbonatul stins cu otet si se face o coca ferma care se pune în frigider pentru o ora.
- albusele se bat cu zaharul adaugat treptat, apoi se pune esenta si nuca apoi se amesteca cu o spatula si se pune intr-un sac de ornat.
- coca se intinde pe planseta si cu o forma rotunda se scot discuri care se pun in cosuletele care au fost unse in prealabil cu putin ulei, apoi se pune în fiecare cosulet o lingurita de gem si se umple cu crema.
- formele se aseaza in tava care se pune in cuptorul incins la 180 grade și se coc cam 30 - 40 minute.
- dupa racire cosuletele se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu