O prajitura vesela si fresh pentru zilele posomarate si reci care urmeaza.
Ingrediente blat :
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 150 gr zahar
- 240 ml iaurt
- 3 oua
- 2 linguri cacao
- o lingura bicarbonat stins cu otet
Prepararea blatului :
- untul se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza apoi se adauga ouale intregi unul cate unul mixind dupa fiecare apoi se pune iaurtul alternativ cu faina amestecata cu cacao.
- coca se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cca 20 - 25 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit ( eu am taiat putin din el ) si se umple cu crema.
Ingrediente crema :
- 400 ml iaurt de piersici
- 400 ml iaurt simplu gras
- 200 ml frisca
- 2 plicuri gelatina 20 gr
- 150 gr zahar pudra
- esenta de vanilie
- 800 ml compot piersici
- jeleu de capsuni optional
Prepararea cremei:
- pliculetele de gelatina se dizolva in 100 ml apa rece apoi se incalzeste dar sa nu fiarba.
- intr-un castron punem iaurtul de piersici, iaurtul simplu si bucati de piersici ( eu am pus doar jumatate din cantitate ) apoi se pune gelatina si amestecam bine.
- in crema rezultata incorporam cu grija frisca batuta spuma cu zaharul si esenta de vanilie.
- in tava se pune folie de plastic apoi intindem crema apoi se lasa la rece 5 - 6 ore apoi se orneaza si se scoate din tava.
Ornarea :
- piersicile ramase le-am taiat feli apoi se aranjeaza pe prajitura si se toarna jeleul (care se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj).
Pofta buna !!!
2 comentarii:
Ce bine arata prajitura asta!!
Mulțumesc... este si foarte gustoasa.
Trimiteți un comentariu