24 nov. 2013

Tort cu frisca si miere

   Acest tort il dedic tuturor celor care iubesc turta dulce deoarece are gust intens de turta dulce. Dar nu ne lungim cu vorba si sa trecem la prezentarea retetei. Spor la treaba.
P.S. Nu va speriati de greutatea prepararii foilor, coca este foarte usor de pregatit.

Ingrediente 4 foi de 26 cm:
- 250 gr zahar
- 3 linguri miere
- 3 oua
- 450 gr faina
- o lingurita de praf de copt

Ingrediente crema :
- 750 ml frisca
- 2 - 3 linguri de miere

Preparare foilor :
-  toate ingredientele se pun într-un bol si se amesteca cu mana pana se face o coca.
- coca rezultata se imparte in 4 bucati egale care se intind cu sucitorul pe blatul de lucru si se coc in cuptorul incins la 170 grade cam 5 - 7 minute (depinde de grosime)
- foile rezultate se pun la racit dar nu una peste alta (se vor lipi).

Prepararea cremei :
- frisca se bate cu mierea apoi se imparte pe foi.

 Ornarea :
-  este foarte simpla, presara niste fulgi de ciocolata apoi se poate servi.

Pofta buna !!!












Niciun comentariu: