24 feb. 2014

Fursecuri cu gem de capsuni, visine si pere


 Astazi de Dragobete am vrut sa va surprind prin a pregatii nu un tort ci fursecuri pe care sa le consumati alaturi de iubit/iubita pe vremea asta de stat in casa (ploioasa)  :((

Ingrediente pentru 25-30 bucati:
- 115 gr unt la temperatura camerei
- 50 gr zahar
- 1 ou
- 130 gr faina
- 1/4 pastaie de vanilie seminte (sau esenta, zaharul vanilat...)
- un praf de sare
- 80 gr nuca putin prajita si macinata grosier (sau taiata cu cutitul)
- gem (am folosit de capsuni, visine si pere)

Prepararea :
- untul se mixeaza cu zaharul, vanilia si galbenusul pana se spumeaza apoi se amestecata cu faina si sarea pana se obtine o coca moale, care se impacheteaza in folie de plastic si se tine la frigider pentru 30 - 60 minute.
- nucile se prajesc într-o tigaie fara grasime si amestecand tot timpul avand grija sa nu se arda apoi se toaca grosier.
- din aluatul care a stat la rece se fac niste bilute care se ruleaza prin albusul batut spuma apoi se tavaleste prin nuca.
- fursecurile se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi cu o lingurita se apasa pentru a face loc pentru gem.
- tava se baga in cuptorul incins la 180 grade unde se coc fursecurile pentru 10 - 15 minute.

 Servirea :
- fursecurile se servesc calde sau reci cu o ciocolata calda sau o cafea.
- fursecurile se poat depozita într-o cutie de metal inchisa si raman proaspete cateva zile.                         Sursa: retete-cochete.ro

Pofta buna !!!













Niciun comentariu: