18 mai 2015

Lasagna

O reteta de lasagna putin mai complicata si cu mai mult timp de preparare, dar se poate face in avans mai ales daca nu vrem sa petrecem tot timpul in bucatarie in loc sa stam cu invitati. Deci o puteti prepara cu o zi in avans .
Reteta aceasta ajunge pentru 6 - 8 porti.

Ingrediente sos ragu :
-  1 pachet de foi de lasagne ( 500 gr )
- 500 gr carne tocata amestec vita si porc
- o ceapa
- o cutie de rosii decojite
- 250 ml bulion
- sare
- piper

Prepararea :
-intr-o tigaie inalta se pun ceapa curatata si taiata, carnea, rosile, bulionul, sarea, piperul si un pahar cu apa apoi se fierb, amestecand cu lingura de lemn cam 1 ora sau pana scade lichidul.


Ingrediente pentru sosul alb:
- 1 litru lapte
- 100 gr unt
- 50 gr faina
- nucsoara
- sare

Prepararea sosului alb:
- laptele se pune la incalzit (nu trebuie sa fiarba).
- se pune untul la topit apoi se pune faina toata odata si cu telul se amesteca pana se omogenizeaza apoi se pune si laptele cate putin amestecand tot timpul, sosul se asezoneaza cu sarea si se fierbe 15 - 20 minute avand grija sa nu se prinda, cand sosul e gata se poate rade nucsoara.


Montarea :
- eu am preparat in doua tavi mai mici (una am tinut-o in frigider pana adoua zi, cand am copto).
- ungem tava apoi se pune un rand de foi de lasagne (acestea nu se fierb) si intindem un strat subtire de sos ragu peste care punem un strat de sos alb, apoi iar foi, ragu, sos alb, ultimul strat trebuie sa fie doar sos alb si parmezan ras.
- tava se pune in cuptorul incins la 170 grade pentru 40 - 50 minute, apoi se lasa la racit putin in tava ca sa poata taia frumos.

Lasagna se pote servi cu frunze de busuioc si salata de rosii cu castraveti.

Pofta buna !!!









Niciun comentariu: