14 oct. 2012

Tort mozaic cu crema de iaurt

Ingrediente pentru blaturi:
- 6 oua
- 130 gr zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei de nuci
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 4 linguri pezmet
- 2 lingurite praf de copt

Prepararea blatului 1:
- intr-un bol  se separa 3 oua, galbenusele se amesteca cu 65 gr zahar, 100 ml lapte, 50 ml ulei, si se amesteca bine.
- 2 linguri faina, 2 linguri pezmet, 2 linguri cacao si 1 lingurita praf de copt se amesteca cu compozitia de mai sus si cu 3 albuse batute spuma si se face un blat care se coace 20 minute la 170 grade.

Prepararea blatului 2:
-se face ca si primul doar ca nu se pune cacao.

Ingredientele cremei:
- 200 gr iaurt simplu
- 200 ml frisca
- 100 gr zahar praf
- 100 ml lapte
- 3 linguri gem de mure (fructe de padure)
- 10 gr gelatina

Prepararea cremei:
- gelatina si zaharul praf se amesteca in laptele cald dar sa nu fiarba si se lasa la racit apoi adaugam iaurtul, gemul si frisca batuta amestecate impreuna si se pun intre cele 2 blaturi.

Taierea blatului:
- este mai simplu sa va arat decat sa va explic vedeti pozele, sper ca am facut cu toti pasi.









Niciun comentariu: