6 sept. 2014

Tarta Tatan

   Demult am vrut sa fac o tarta Tatan adevarata, era pe lista de asteptare dar tot m-am lovit de piedici, ba nu aveam o tigaie care se poate pune si in cuptor, apoi dupa ce am obtinut-o nu am mai avut timp sa o prepar. Iata ca acuma a venit timpul si pentru o tarta Tatan adevarata, gustoasa si zemoasa.

Ingrediente tava 24 cm:
- foietaj
- 100 gr unt
- 120 gr zahar
- 4 - 5 mere acrisoare
- o pastaie vanilie
- anason
- cuisoare

Prepararea:
- tapetam o tigaie (tava care rezista in cuptor) cu unt apoi presaram cu zaharul uniform si aranjam anasonul, pastaia de vanilie si cuisoarele dupa preferinta.
- merele se curata si se taie in patru pe lungime apoi se aranjeaza in tava peste zaharul si se aranjeaza si mirodeniile.
- foietajul se intinde cu sucitorul apoi se taie rotund si se pune peste mere in tava si cu cutitul se impunge foietajul sa iasa aburul.
- pana se incalzeste cuptorul, tigaia se pune pe foc la foc mic sa se caramelizeze zaharul cam 5 - 10 minute, apoi tava se pune in cuptorul încins la 190 grade pana se rumeneste frumos.
- tarta se lasa la racit dar nu detot, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Tatra se poate servi asa ca atare sau cu inghetata de vanilie, este un desert foarte gustos.

Pofta buna !!!











Niciun comentariu: