23 oct. 2014

Paine fara framantare

  Aceasta reteta de paine este pentru toata lumea, mai ales pentru cele care nu le place sa framante. Aceasta reteta nu necesita framantare.

Ingrediente :
- 900 gr faina alba
- 100 gr faina neagra
- 50 ml ulei de masline
- 700 ml apa calda
- o lingura sare
- o lingura zahar
- o lingura drojdie uscata

Prepararea :
- intr-un castron incapator (aluatul va dospi) se cerne faina apoi se pun și celelalte ingrediente si cu o lingura de lemn se amesteca bine.
- coca se unge cu putin ulei sa nu facă crusta apoi  se pune intr-un vas care se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider pana adoua zi dar sa treaca cel putin24 de ore sau maxim 5 zile.
- aluatul se scoate din frigider și se modeleaza (după plac sau vasul în care va fi coapta painea) cu mâinile unse cu putin ulei si se pune pe hartie de copt (cu care va fi pusă în vas) si se lasa la crescut o ora.
- vasul gol se pune în cuptoroul incins la 200 grade pana se va încinge bine vasul, apoi se pune coca cu tot cu hartia de copt si acoperim vasul cu capacul si lasam sa se coaca painea.
- painea se verifica doar după 40 - 50 de minute si se scoate capacul sa se rumeneasca frumos, painea este gata când trece testul scobitori(cam o ora si jumatate).
Ps  se pote folosi si seminte in aluat.
Sursa: Pofta Buna.com







Si o felie calda ;)

O felie după doua zile, tot proaspata !!!


Un comentariu:

Anonim spunea...

Am să încerc această rețetă este o noutate și chiar curiozitate,coca ținută la frigider!!! Sper sa-mi iese la fel!!!