Briose cu dovleac sunt o surpriza placuta, sunt umede, aromate iar de la nuca putin crocante. O reteta care trebuie neaparat incercata macar o data.
Ingrediente pentru 12 briose :
- 250 gr dovleac razalit
- 150 gr zahar brun
- 2 oua
- un praf de sare
- 150 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita de scortisoare praf
- 100 gr nuci + alune macinate grosier
- 90 ml ulei de masline
- 12 samburi de nuca
Prepararea brioselor :
- se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul cam 2 - 3 minute.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala pentru briose apoi se pune cocoa cu lingura si pe fiecare briosa se pune un sambure de nuca.
- briosele se coc in cuptorul incins la 180 grade cam 25 - 30 minute sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la racit pana facem glazura.
Ingrediente pentru glazura:
- 200 ml frisca batuta
- 2 linguri de zahar praf
- 12 bucati de visine confiate
- scortisoare praf
Prepararea :
- se bate frisca apoi se pune in punga de ornat cu, care se orneaza briosele si se pudreaza cu scortisoara apoi adaugam o visina confiata in varf pentru pata de culoare.
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru 12 briose :
- 250 gr dovleac razalit
- 150 gr zahar brun
- 2 oua
- un praf de sare
- 150 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita de scortisoare praf
- 100 gr nuci + alune macinate grosier
- 90 ml ulei de masline
- 12 samburi de nuca
Prepararea brioselor :
- se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul cam 2 - 3 minute.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala pentru briose apoi se pune cocoa cu lingura si pe fiecare briosa se pune un sambure de nuca.
- briosele se coc in cuptorul incins la 180 grade cam 25 - 30 minute sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la racit pana facem glazura.
Ingrediente pentru glazura:
- 200 ml frisca batuta
- 2 linguri de zahar praf
- 12 bucati de visine confiate
- scortisoare praf
Prepararea :
- se bate frisca apoi se pune in punga de ornat cu, care se orneaza briosele si se pudreaza cu scortisoara apoi adaugam o visina confiata in varf pentru pata de culoare.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu