Am pregatit acest desert cu ocazia zilei de 8 martie. Dedic aceasta reteta rapida cu putine ingrediente tuturor gospodinelor care nu vor sa stea prea mult in bucatarie dar vor sa faca un desert bun. Aceasta reteta este de la colega mea "Diana". Multumesc in numele tuturor celor carora le va fi utila acesta reteta.
Ingrediente pentru 12 mini chec-uri:
- 8 oua
- 350 gr zahar
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 1praf de copt
- 260 gr faina
- 1/3 pastaie de vanilie
- un praf de sare
- 3 linguri de cacao
- stafide
- 50 ml rom
- coaja rasa de la 1 portocala
- ciocolata alba pentru ornat
Prepararea :
- faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
- albusele se bat spuma cu zaharul adaugat treptat apoi se amesteca cu galbenusele frecate cu uleiul, apa, coaja rasa de portocale, vanilia si stafidele inmuiate in rom.
- compozitia de mai sus se inparte in doua, in una se pune cacaoa.
- compozitia se pune cu lingura una cate una , o lingura cu cacao iar una fara cacao si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori.
Glazura:
- topim pe abur o ciocolata pe care o folosim la ornare dupa gust.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu