19 mar. 2014

Prajitura cu lapte condensat (dulce-leche)

   Prajitura cu lapte condensat este o prajitura nu foarte dulce, dar totusi buna si de efect, merita incercat.

Ingrediente pentru blat :
- 4 oua
- 100 gr nuca macinata
- 150 gr zahar
- 2 lingura de faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare

Prepararea blatului 26 x 22 cm :
- albusele se bat spuma cu mixerul adaugand zaharul putin cate putin apoi si galbenusele unul dupa altul amestecand dupa fiecare cu mixerul.
- nuca se amesteca cu faina, praful de copt si sarea apoi se amesteca cu crema de mai sus incet cu spatula.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitorii apoi se lasa la racit.



Ingrediente pentru crema :
- 250 gr mascarpone
- 3 albuse
- 3 linguri de zahar praf (data viitoare voi pune 6 linguri)
- 15 gr gelatina
- o cutie lapte condensat
- 1/3 pastaie vanilie sau zahar vanilat

Prepararea cremei :
-conserva de lapte condensat (asa ne deschisa) se pune la fiert intr-o oala incapatoare cu apa sa acopere conserva pentru o ora apoi se lasa la racit.
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
- albusele se bat spuma cu zaharul praf si vanilia.
- se amesteca într-un bol incapator laptele condensat, mascarponele, gelatina si albusele pana ce se omogeniza.

Montarea si Ornarea :
- se captuseste cu folie de plastic o tava cu pereti detasabili apoi se pune blatul si se toarna crema apoi se pune la frigider pentru 4 -5 ore.
- prjitura se scoate din tava si se taie cu un cutit bucati care se orneaza cu ciocolata topita la bai-mari.

Pofta buna !!!                              Sursa: www.bucataras.ro









Un comentariu:

Anonim spunea...

De ce se fierbe laptele condensat in conserva?