Briosele sunt intotdeauna o alegere buna pentru desert, mai ales ca se poate face cu o zi sau doua in avans. Cel mai important este ca se poate orna dupa preferinta, cu fructe, bomboane, flori sau cu ce va trece prin minte, se pot face foarte haiose dar si serioare sau dragute atat pentru copii cat si pentru un candy bar reusit.
Ingrediente pentru 12 briose :
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 2 linguri de cacao
- 100 ml ulei
- 75 ml apa
- 130 gr faina
- un praf de copt
- un praf de sare
Prepararea :
- albusele se mixeaza cu jumatete din cantitatea de zahar.
- galbenusele se freaca bine cu zaharul ramas, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si sare apoi si cu albusele batute spuma.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala (daca nu aveti puteti sa ungeti tava cu putin ulei) si cu lingura distribuiti coca (ea trebuie sa fie curgatoare).
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade si se coace cam 25 - 30 minute, sau pana trece testul scobitori.
- briosele se lasa in tava la racit.
Ingrediente pentru Glazura (frosting):
- 50 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 200 gr ciocolata
- 120 gr zahar praf
Prepararea :
- se topeste la bai - mari untul si ciocolata rupta in bucati apoi se lasa la racit dar sa fie inca lichida.
- intr-un bol incapator se mixeaza mascarponele cu zaharul praf apoi se adauga ciocalata topita si racita dar sa fie inca lichida.
- crema se pune la frigider pentru 30 minute (nu mai mult ca se intareste) apoi se pune in punga de ornat si se orneaza briosele dupa plac.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu