Multa lume cand aude de tortul cu morcovi se stramba dar va spun eu ca este foarte gustos și decadent, cu aroma de iarna scortisoara, nucsoara si bine inteles si nucile care dau un gust deosebit tortului.
PS.toate ingredientele se masoara cu aceiasi cana.
Ingrediente pentru blat de 20 cm :
- o cana morcovi cruzi razaliti
- o cana zahar
- 1 / 2 cana nuca taiata grosier
- 1 / 2 cana fulgi de cocos
- 1 1/2 cana faina
- 1 / 2 cana ananas din compot
- 1 /2 cana ulei
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 / 2 lingurita de scortisoara
- 1 / 2 lingurita de nucsoara
- 1 / 2 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita praf de copt
Prepararea blatului :
- intr-un bol se amesteca ingredientele uscate adica faina, nuca, nuca de cocos, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea
- dupa ce sau amestecat bine se adauga oule, morcovi, ananasul maruntit, uleiul zaharul și bicarbonatul.
- compozitia se imparte în doua tavi care in prealabil au fost tapetate cu hartie de copt și se coc în cuptorul încins la 170 grade pentru 50 minute sau pana trece testul scobitori.
- blaturile se lasa la racit in tava apoi se taie fiecare in doua.
Ingrediente pentru crema :
- 500 gr branza grasa scursa bine
- 100 gr unt moale
- o cana zahar pudra
- vanilie
- 2 linguri zeama de lamaie
Prepararea cremei :
- într-un bol se mixeaza bine branza, untul, vanilia, zeama de lamaie și zaharul adaugat treptat.
Montarea si ornarea :
- crema se pune intre blaturi si deasupra si se orneaza cu nuca prajita.
- torul se tine la frigider pana se raceste apoi se taie feli generoase.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu