Un tort cu mac foarte gustos, cremos, aromat dar și ușor de preparat chiar dacă ești o începătoare în bucătărie (eu pentru voi mă străduiesc sa scriu rețetele). Iata și reteta care dacă o respectați cu siguranță reușita este garantata pentru un tort nu foarte pretențios.
Ingrediente pentru blat de 20 cm :
- 125 gr unt
- 125 gr zahar
- 125 gr faina
- 50 gr mac
- 2 oua
- o lingurita praf de copt
- coaja rasa de lamaie
Prepararea blatului :
- intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul apoi se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie
- după ce sa omogenizat se pune și macul, va rezulta o coca ferma care se pune în tava captusita cu hartie de copt.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori, apoi se scoate din tava si se lasa la racit.
- dupa racire blatul se taie în doua .
Ingrediente pentru crema :
- 500 ml lapte
- un plic budinca de vanilie
- 500 ml frisca
- 3 linguri de zahar
- 100 gr ciocolata alba
- un plic gelatina
Prepararea cremei :
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
- intr-o cratita se pune la fiert praful de budinca, lapte si zahar
- se prepara o crema fina în care se pune ciocolata alba rupta în bucați și gelatina apoi se lasa la racit putin.
- frisca se bate spuma cu mixerul apoi se amesteca cu crema racita.
Montarea :
- tava in care sa copt blatul se captuseste cu folie de plastic apoi se pune blatul și jumătate din crema apoi celălalt blat și crema ramasa.
- tava se pune in frigider pana a doua zi sau pentru câteva ore.
- tortul se scoate din tava si se aseaza pe platou apoi se orneaza dupa preferinta, eu am ales niște bomboane.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu