O prajitura ciocolatoasa, cremoasa si aromata, cu o crema de o finete aparte, va recomand sa o incercati, sigur va avea succes la mesenii voștri și de sărbători arata foarte bine pe masa voastră.
Ingrediente pentru blat 26 - 22 cm:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- un plic de capuccino de rom
- 5 linguri faina
- o lingura pesmet
- 150 ml cafea
- 100 ml ulei
Prepararea blatului :
- într-un bol se bat bine cu mixerul albusele cu zaharul adaugat treptat.
- ingredientele uscate se amesteca bine adică faina, cacaoa, pezmetul și praful de capuccino.
- într-un alt bol incapator se mixeaza galbenusele cu cafea rece si uleiul apoi se adauga Ingredientele uscate și cele umede și se amesteca cu lingura de lemn.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit apoi se taie în doua.
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr mascarpone
- 200 gr branza ricotta
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr nutella
Prepararea cremei :
- într-un bol se mixeaza mascarponele, branza ricotta si zaharul apoi se adauga treptat si nutella pana se obtine o crema fina.
Montarea si ornarea :
- crema se pune intre blaturi și deasupra apoi se orneaza fiecare felie cu un biscuite și o cireasa confiata, sau cum vreți voi.
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru blat 26 - 22 cm:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- un plic de capuccino de rom
- 5 linguri faina
- o lingura pesmet
- 150 ml cafea
- 100 ml ulei
Prepararea blatului :
- într-un bol se bat bine cu mixerul albusele cu zaharul adaugat treptat.
- ingredientele uscate se amesteca bine adică faina, cacaoa, pezmetul și praful de capuccino.
- într-un alt bol incapator se mixeaza galbenusele cu cafea rece si uleiul apoi se adauga Ingredientele uscate și cele umede și se amesteca cu lingura de lemn.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit apoi se taie în doua.
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr mascarpone
- 200 gr branza ricotta
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr nutella
Prepararea cremei :
- într-un bol se mixeaza mascarponele, branza ricotta si zaharul apoi se adauga treptat si nutella pana se obtine o crema fina.
Montarea si ornarea :
- crema se pune intre blaturi și deasupra apoi se orneaza fiecare felie cu un biscuite și o cireasa confiata, sau cum vreți voi.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu