Întodeauna este o alegere buna sa pregatesti briose, se prepara foarte repede si se pot face aproape din orice fel de reteta, ca este dulce sau sarata, desert sau aperitiv, este o alegere buna.
Ingrediente pentru 12 briose :
- 100 gr zahar
- 200 gr faina
- 2 oua
- 60 ml iaurt
- 100 gr unt
- o lingurita cacao
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- o lingurita colorant rosu optional
Prepararea :
- intr-un castron incapator se pun toate ingredientele, adică faina, ouale, zaharul, untul, iaurtul, cacaoa, praful de copt, coaja rasa de portocala, vanilia, bicarbonatul si colorantul apoi se mixeaza bine pana se obtine o crema fina.
- formele de briose se captusesc cu hartie apoi cu lingura se imparte compozitia.
- formele se aseaza în tava apoi se coc in cuptorul incins la 180 grade cam 20 - 30 minute sau pana trece testul scobitori.
- briosele se lasa în forme la racit.
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr crema de branza
- 250 gr crema de unt
- 100 gr zahar praf
Prepararea cremei :
- într-un bol se mixeaza toate ingredientele pana se obtine o crema foarte fina care se pune în punga de ornat, apoi se orneaza briosele după plac, (eu am taiat vârful de la briose si dupa ornare am folosit si firmiturile).
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru 12 briose :
- 100 gr zahar
- 200 gr faina
- 2 oua
- 60 ml iaurt
- 100 gr unt
- o lingurita cacao
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- o lingurita colorant rosu optional
Prepararea :
- intr-un castron incapator se pun toate ingredientele, adică faina, ouale, zaharul, untul, iaurtul, cacaoa, praful de copt, coaja rasa de portocala, vanilia, bicarbonatul si colorantul apoi se mixeaza bine pana se obtine o crema fina.
- formele de briose se captusesc cu hartie apoi cu lingura se imparte compozitia.
- formele se aseaza în tava apoi se coc in cuptorul incins la 180 grade cam 20 - 30 minute sau pana trece testul scobitori.
- briosele se lasa în forme la racit.
Ingrediente pentru crema :
- 250 gr crema de branza
- 250 gr crema de unt
- 100 gr zahar praf
Prepararea cremei :
- într-un bol se mixeaza toate ingredientele pana se obtine o crema foarte fina care se pune în punga de ornat, apoi se orneaza briosele după plac, (eu am taiat vârful de la briose si dupa ornare am folosit si firmiturile).
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu