Este luna indragostitilor, deci tot ce preparam (dar nu este obligatoriu) trebuie sa aiba forma de inima sau sa contina ciocolata, frisca, capsuni sau ce va mai aduce aminte de dragoste.
Crusta de tarta se poate impacheta în folie de plastic si se congeleaza.
Ingrediente pentru crusta :
- 500 gr faina
- 3 oua
- 250 gr unt de 80%
- 150 gr zahar praf
- 20 gr cacao
- un praf de sare
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Prepararea :
- intr-un castron se pun toate ingredientele si se amesteca cu mana pana se omogenizeaza, apoi se impacheteaza in folie de plastic si se pun la frigider pentru 2 ore.
- aluatul se scoate din frigider si se intinde pe blatul de lucru si se scot cu forma niste discuri care se pun in formele de tarta.
- aluatul trebuie sa fie tot timpul rece, deci cand am terminat de aranjat aluatul in forme se pune la rece.
Ingrediente pentru umplutura :
- mac
- 4 oua
- 50 gr zahar
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- esenta de vanilie
Prepararea :
- macul se macina cu zaharul, albusele se bat spuma, apoi se amesteca cu grija toate ingredientele, apoi se umplu tartele.
- tartele se coc în cuptorul incins la 180 grade pentru 30 - 40 minute sau pana tarta este coapta.
- tartele se lasa in forme sa se raceasca apoi se poate pudra cu zaharul si cacao dar se poate orna dupa preferinta.
Pofta buna !!!
Crusta de tarta se poate impacheta în folie de plastic si se congeleaza.
Ingrediente pentru crusta :
- 500 gr faina
- 3 oua
- 250 gr unt de 80%
- 150 gr zahar praf
- 20 gr cacao
- un praf de sare
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Prepararea :
- intr-un castron se pun toate ingredientele si se amesteca cu mana pana se omogenizeaza, apoi se impacheteaza in folie de plastic si se pun la frigider pentru 2 ore.
- aluatul se scoate din frigider si se intinde pe blatul de lucru si se scot cu forma niste discuri care se pun in formele de tarta.
- aluatul trebuie sa fie tot timpul rece, deci cand am terminat de aranjat aluatul in forme se pune la rece.
Ingrediente pentru umplutura :
- mac
- 4 oua
- 50 gr zahar
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- esenta de vanilie
Prepararea :
- macul se macina cu zaharul, albusele se bat spuma, apoi se amesteca cu grija toate ingredientele, apoi se umplu tartele.
- tartele se coc în cuptorul incins la 180 grade pentru 30 - 40 minute sau pana tarta este coapta.
- tartele se lasa in forme sa se raceasca apoi se poate pudra cu zaharul si cacao dar se poate orna dupa preferinta.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu