Bine v-am gasit anul acesta, mai tarziu dar dupa cum stiti proverbul ,, Mai bine mai tarziu decat niciodata "
La multi ani 2016 !!!
Tortul acesta l-am preparat pentru masa de Craciun, deci este un tort destul de mare si cu ingrediente multe. Prepararea lui necesita mai mult timp dar eu sunt de parere ca trebuie incercat la ocazi speciale deoarece este deosebit si foarte apreciat de cei carora le place mult Oreo sau ciocolata. Dar sa nu mai pierd timpul si sa incep sa va destainui ingredientele si modul de preparare al acestui tort delicios.Ingrediente pentru blat 26 cm :
- 8 oua
- 300 gr zahar
- 200 gr faina
- 4 linguri cacao
- 2 lingura praf de ness
- 4 linguri pezmet
- 200 ml ulei
- 150 ml lapte
- 2 lingurita praf de copt
- un praf sare
Preparare blat :
- albusele se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar.
- galbenusele se freaca bine cu zaharul ramas, uleiul si laptele, apoi se amesteca cu ingredientele uscate adica, faina, cacaoa, praful de ness, pezmetul si praful de copt.
- compozitia de mai sus se toarna in tava (eu am ales doua tavi identice dar se poate face si intr-o tava) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori, apoi se lasa la racit in tava.
Ingrediente pentru sirop :
- 50 gr zahar
- 2 linguri ness
- 2 linguri lapte praf
- 200 ml apa
- esenta de rom
Prepararea siropului :
- intr-un ibric se pun la fiert apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se ia de pe foc si se adauga praful de ness, lapte praf si esenta de rom.
Ingrediente pentru crema :
- 500 gr mascarpone
- 200 gr crema de unt
- 100 gr nutella
- 250 gr zahar praf
- 300 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
Prepararea cremei :
- ciocolata si untul se topesc la bain-marin apoi se lasa la racit pana se prepara crema.
- intr-un bol incapator se mixeaza mascarponele cu crema de unt si zaharul adaugat treptat pana se topeste zaharul si se obtine o crema foarte fina in care se mai adauga tot treptat ciocolata topita si nutella.
Ingrediente pentru ornare :
- 40 bucati biscuiti Oreo
- bomboane de ciocolata optional
Montarea si ornarea :
- blatul se pune pe un platou apoi se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop
- blatul se unge cu 1/4 din crema (crema se inparte in 4 ca sa ajunga si pentru ornat ), apoi se aseaza biscuitii si se mai unge cu 1/4 din crema, apoi se pune si celalalt blat apoi se insiropeaza cu siropul ramas.
- crema ramasa 2/4 se pune intr-un sac de ornat si se orneaza dupa preferinta si gust.
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu