14 dec. 2013

Cornulete cu nuca

   Am primit de la Mos Nicolae o tava speciala pentru conulete si repede am si gasit o reteta de incercat. Reteta este de la "Prajiturici si alte dulciuri" un blog cu multe bunatati si cu o persoana deosebita in spate.

Ingrediente :
- 200 gr unt
- 200 gr smantana
- un galbenus
- 20 gr drojdie
- 200 gr nuca macinata
- 200 gr faina
- un praf sare
- 2 linguri de zahar
- 1/3 pastaie  vanilie
- 200 gr zahar praf

Prepararea :
- intr-un bol se amesteca smantana, untul, galbenusul, drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si semintele de vanilie si le amestecam pana se leaga apoi se pune nucile si faina.
- coca rezultata se pune în frigider cam 30 minute sau mai mult.
- din coca rezultata se face cornulete adica se ia din coca si se ruleaza apoi se taie (eu am tava speciala).
- cornulete se coc în cuptorul incins la 180 grade cam 10-15 minute sau pana prind o culoare aurie.
- cornulete se scot din tava si se tavalesc in zaharul praf.

  P.S. Sigur va fi pe masa de sarbatori.

Pofta buna !!!











3 comentarii:

valentina Mihaescu spunea...

Delicioase cornuletele cu nuca! Nu le-am mai facut de foarte mult timp desi imi plac enorm.

Ami Ghiga spunea...

Sunt cele mai bune cornulete pe care le-am mancat !!!

Paula Gafitescu spunea...

Ce bunatati ai facut! Mie imi plac foarte mult cornuletele, in special cele cu nuca pentru ca au o aroma si o fragezime aparte.