21 ian. 2014

Cotlet de porc in crusta de paine


  Daca vreti ceva spectaculos si gustos sa impresionati musafirii si usor de preparat va recomand aceasta reteta. Sigur nu dati gres cu ea cu atat mai mult ca ingredientele sunt foarte simple si la indemana oricui.

Ingrediente pentru paine :
- 25 gr drojdie
- 400 ml lapte caldut
- o lingura de zahar
- 20 ml ulei
- 700 gr faina
- o lingura de sare

Prepararea :
- se pun toate ingredientele in masina de facut paine si selectam programul de framantat si dospit.

Ingrediente :
- 800 gr cotlet de porc
- usturoi
- piper
- sare
- 1 ou
- 500 gr ciuperci (congelate am pus eu)
- ulei

Prepararea :
- cotletul de porc se prajeste in 2 linguri de ulei pe toate partile apoi se lasa la racit putin.
- se pun in robotul de bucatarie ciupercile, usturoiul, piperul, sarea, albusul si 2 linguri de ulei apoi le macinam bine.
- coca de paine se intinde pe blatul de lucru cu sucitorul apoi intindem pasta de ciuperci si apoi se pune cotletul si il rulam
- din coca ramasa se scoate cu forma niste frunze care le asezam deasupra apoi ungem cu galbenusul de ou.
- rulada se pune in tava si se coace in cuptorul incins la 190 grade pentru 2 ore.

Servirea :
- rulada se serveste cu pireu de telina si morcovi.

P.S noi consumam foarte rar carne de porc dar se poate face si din piept de pui, curcan sau vita.

Pofta buna !!!









Niciun comentariu: