23 iun. 2014

Tort " Suprem "

  Acest tort l-am preparat de revelion si a fost un succes atat ca aspect cat si ca gust.Cum atunci nu am apucat sa fac poze in timpul prepararii :( am promis ca il voi face iar cu o ocazie speciala. Iata ca acuma a venit aceasta ocazie foarte special pentru noi adica eu si sotul meu sarbatorim aniversarea noastra. Sapte ani de casatorie deci ce a fost greu a trecut ;) se zice.
  La multi ani noua !!!


Ingrediente pentru blat de 28 cm:
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 80 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita  praf de copt
- 1/2 pastaie de vanilie

Prepararea blatului :
- intr-un bol se freaca bine galbenusele, zaharul, uleiul si vanilia apoi se amesteca cu grija albusele batute spuma si faina amestecata cu cacao si praful de copt.
- amestecul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 10 - 15 minute, sau pana trece testul scobitorii.
- blatul se lasa la racit apoi se scoate din tava.




Ingrediente pentru crema alba (mijloc) :
- 450 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 250 ml frisca
- o budinca de vanilie
- 200 gr ciocolata alba
- 10 gr gelatina

Prepararea cremei :
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj
- praful de budinca se amesteca cu zaharul apoi si cu laptele rece adaugat treptat si se pune la fiert pe foc amestecand tot timpul,
- dupa ce sa ingrosat se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata rupta in bucati si gelatina hidratata apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
- frisca se bate spuma apoi se amesteca in compozitia de mai sus care sa racit.
- intr-o tava de dimensiuni de 18 cm se captuseste cu folie de plastic si se toarna crema apoi se lasa la frigider pentru 30 minute sau pana cand se intareste.






Ingrediente pentru crema neagra :
- 500 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 300 ml frisca
- o budinca de ciocolata
- 200 gr ciocolata neagra
- 10 gr gelatina



Prepararea :
- se prepara exact ca si cealalta crema doar ca aceasta se toarna peste crema care a fost pusa in mijloc peste blatul care a fost pus intre inelul tavi si se niveleaza apoi se da totul la rece de seara pana dimineata.



Ingrediente pentru ornare:
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt
- fructe
- bomboane

Ornarea :
- tortul se scoate din tava si se aseaza pe platou apoi se orneaza.


- ciocolata si untul se topeste la bai - mari apoi se pune peste tort si se niveleaza apoi se aseaza fructele si bomboane dupa plac.

Servirea  se face cu multe fructe .

Pofta buna !

La mulți ani noua !!!












Niciun comentariu: