1 oct. 2015

Rosii la borcan pentru iarna

Iarna se apropie si vrem sa avem cat mai multe bunatati in camara pentru iarna, una din ele sunt aceste rosii.
Reteta aceasta am incercat-o  anul trecut si va asigur ca este foarte buna dar si folositoare pe timp de  iarna, la sosuri, fripturi sau ciorbe.

Ingrediente :
- rosii mai coapte
- usturoi
- cimbru
- busuioc

Prepararea :
- rosile se spala apoi se taie in patru sau in sase dupa preferinta dupa care se aseaza in borcane feliile de rosii apasand cu lingura sa nu ramana goluri de aer.
- in fiecare borcan se pune  cimbru, busuioc si un catel de usturoi sau ce va place.
- borcanele se capseaza apoi se aseaza intr-o tava inalta acoperite cu un prosop ud apoi se pune apa in tava.
- tava se pune in cuptorul incins la 140 -150  grade cam 40 - 50 minute.
- borcanele se lasa la racit in cuptor apoi se eticheteaza si depoziteaza in camara.

Spor la pregătiri pentru iarna care vine  !!!
Sursa acestei retete aici










Niciun comentariu: