17 oct. 2015

Prajitura Greta Garbo


Este o prajitura clasica din caietul cu retete al mamei mele. Unguroaica fiind are parte din retete  scrise in ungureste deci a trebuit sa o traduc, ma descurc cam greu la citit in ungureste. Reteta este foarte simpla si cu ingrediente la indemana fiecarei gospodine si bineinteles foarte ieftine.

Ingrediente pentru aluat :
-  250 gr unt topit
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 500 gr faina
- un praf de sare
- 2 linguri zahar
- un plic  drojdie

Prepararea aluatul :
- ca de obicei aluatul l-am framantat in masina de facut paine dar se poate framanta si clasic. (fitness)
- apoi coca se inparte in 4 bucati egale.

Ingrediente pentru umplutura :
- 300 gr nuca macinata grosier
- 300 gr zahar
- gem de prune sau de care va place
- esenta de vanilie

Prepararea umpluturei :
- nuca macinata grosier se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.

Montarea :
- intindem o bucata de aluat pe blatul de lucru apoi se pune in tava apoi adaugam deasupra o parte din gem apoi si nuca, apoi repetam aluat, gem, nuca, aluatul trebuie sa fie ultimul.
-  prajitura se va intepa cu o furculita si se lasa la dospit cam 30 minute.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 - 50 minute apoi se lasa la racit in tava.



Ingrediente pentru glazura  :
- 100 gr ciocolata 
- 50 gr unt
- bomboanele colorate

Prepararea glazurii : 
-  ciocolata si untul se topeste la bain-marin apoi se intinde pe prajitura rece.
- optional se poate orna și cu bomboanele colorate.
Pofta buna  ! ! !









Niciun comentariu: