15 oct. 2015

Prajitura cu iaurt grecesc

Este o reteta clasica de cheesecake fara coacere doar ca in loc de branza am folosit iaurt grecesc, deci este mai light si mai fin.

Ingrediente pentru blat 26 cm :
- 250 gr biscuiti
- 100 gr unt
- 2 linguri zahar pudra
-  5 -7 linguri de nutella obtional

Prepararea :
-  biscuitii se macina fin si se amesteca cu zaharul si untul topit, apoi se pun in tava si cu o lingura se preseaza uniform dar sa ajunga si pe marginea tavi.
- optional se poate unge cu nutela, dar sa ramana 2 linguri pentru ornare.
- tava se pune in frigider pana preparam crema.



Ingrediente pentru crema :
- 700 gr iaurt grecesc
- 100 ml lapte
-  10 gr gelatina
- o lamaie
- 5 linguri zahar pudra
- 1/3 pastaie de vanilie (doar semintele) sau o fiola de esenta de vanilie
- o lamaie zeama si coaja

Prepararea :
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

- inrt-un bol se mixeaza bine iaurtul, zaharul praf, vanilia, coaja si zeama de lamaie pana obtinem o crema fina si lucioasa.
- in compozitia de mai sus se incorporeaza si gelatina apoi se toarna in tava, apoi cu o lingurita se pune nutella din loc in loc si cu o scobitore se traseaza lini.
- tava se pune in frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
Pofta buna  ! ! !











Niciun comentariu: