21 nov. 2012

Lichior de lamaie " limoncello"

  Lichiorul de lamaie limoncello este o bautura renumita in italia la prepararea careia cu cat aveti mai multa rabdare cu atat va fi mai aromata si mai gustoasa.
Ingrediente:
- 20 lamai (2 kg)
- 1 litru alcool de 96%
- 1.5 kg zahar
- 3 litri apa

Prepararea:
- lamaile se oparesc apoi se curata coaja lamailor cu peeler sau cu un cutit cu lama subtire ca sa curatati numai coaja galbena nu si ce alba ca sa nu devina lichiorul amar apoi se pun cojile intr- un borcan mare (cam 5 litri) impreuna cu alcoolul si se depoziteaza in camara  pentru 10 zile cel putin.
- dupa 10 zile se fierbe apa cu zaharul, sa dea un clocot si apoi se lasa la racit apoi se pune peste cojile de lamaie si se mai lasa in borcan inca cel putin 10 zile.
 - dupa trecerea a inca 10 zile se strecoara si apoi se pune in sticle si se consuma.
    Servirea:
- se consuma rece sau cu gheata inainte de masa ca aperitiv.
         Este un lichior foarte fin si fresh.








Dupa 10 zile



Si inca dupa 10 zile in sfarsit e gata.

Este gata de baut

Niciun comentariu: