11 aug. 2013

Gem de Mure fara conservant By Ami


  Asa fac eu gemul de mure, simplu doar cu zahar, asa zic eu ca e mai bine si bineinteles fara conservant ca sigur nu se strica daca este pregatit asa. Vreau sa va mai spun inainte de a incepe  reteta ca farfuriile (superbe) din fundalul pozelor sunt primite de la bunica sotului meu care este din satul Batin, comuna Unguras, orasul Dej, judetul Cluj si sunt vechi dinainte de anul 1920 (nu se stie exact). Pe aceasta cale doresc sa-i multumesc pentru ele si mai ales ca ma ales pe mine pentru a le pastra. Multumesc Bunii si sa fi sanatoasa !!!





Ingrediente pentru 2 borcane :
- 1 Kg mure
- 250 gr zahar

Prepararea :
- murele se spala si se pun in strecurator la scurs.
- fructele se pune in o oala incapatoare apoi se pune zaharul peste ele si se pun la fiert la incept la foc mare apoi la foc potrivit.
- gemul se fierbe cam 1 ora amestecand continu cu lingura de lemn.
- apoi se pun in borcane sterile (asa) si iar se pun in cuptor cu un prosop ud peste ele pentru 15 minute la 120 grade apoi se lasa la racit.
Spor !!!












Niciun comentariu: