13 aug. 2013

Gem de Piersici fara conservant By Ami



  Da, stiu, tot gem dar cu asta ma ocup eu acum ca este sezonul gemurilor, muraturilor si al compoturilor. Promit ca urmatoarea reteta va fi o prajitura :))) .

Ingrediente :
- 1 kg piersici gata curatate
- 200 gr zahar
- 1 anason stelar optional
- 4 - 5 cuisoare

Prepararea :
- se curata piersicile de coaja apoi se taie in 4 (eu am facut din 15 kg de piersici deci am lucrat ceva pe ele) apoi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pune zaharul, anasonul si cuisoarele apoi se fierbe la foc mare amestecand cu lingura de lemn cam o ora apoi se lasa deoparte cateva ore sau de seara pana dimineata.
- gemul racit se pune iar la fiert tot amestecand continu cu lingura de lemn pentru 2 ore sau pana este destul de gros apoi se pun in borcane sterile dupa care se capseaza apoi se intorc borcanele pentru sigilare.

Sterilizarea borcanelor:
- borcanele se spala si se limpezesc foarte bine apoi se aranjeaza in tava si se pun in cuptorul incins la 120 grade pentru 20 minute apoi se pune in ele asa fierbinte gem, muraturi sau ce doriti si se acopera cu un prosop ud si se mai tine in cuptorul incins la 120 grade cam 15 - 20 minute si se lasa la racit.

Spor !!!











Niciun comentariu: