Batonul de ciocolata face parte din gustul copilariei mele perioada in care sora mea, fiind mai mare, îl facea ori de cate ori aveam pofta de ceva dulce. Este o reteta care se prepara foarte usor si repede, daca sunteti atenti la cantitati sa fie exacte. Sa nu mai pierd timpul si sa va spun reteta, sunt nerabdatoare sa o impartasesc cu voi.
Ingrediente :
- 400 gr zahar
- 250 gr lapte praf
- 100 gr unt
- 100 ml apa
- 50 gr cacao
- 20 ml rom optional
Prepararea :
- se pune la fiert apa si zaharul pana se topeste si se formeaza un sirop, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu cacaoua si untul, apoi si cu laptele praf si romul.
- compozitia se pune intr-o tava captusita cu folie de plastic si se tine la frigider pana se intareste, apoi se taie cu un cutit umezit putin.
V-am spus ca este simpla reteta iar batonul servit alaturi de niste capsuni (daca tot incepe sezonul la ele) este delicios, abia te mai poti rabda sa nu mananci totul !!!
Pofta buna !!!
Ingrediente :
- 400 gr zahar
- 250 gr lapte praf
- 100 gr unt
- 100 ml apa
- 50 gr cacao
- 20 ml rom optional
Prepararea :
- se pune la fiert apa si zaharul pana se topeste si se formeaza un sirop, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu cacaoua si untul, apoi si cu laptele praf si romul.
- compozitia se pune intr-o tava captusita cu folie de plastic si se tine la frigider pana se intareste, apoi se taie cu un cutit umezit putin.
V-am spus ca este simpla reteta iar batonul servit alaturi de niste capsuni (daca tot incepe sezonul la ele) este delicios, abia te mai poti rabda sa nu mananci totul !!!
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu