Este o prajitura magica sau desteapta pentru ca dintr-o compozitie curgatoare, ca prin magia cuptorului se formeaza o prajitura in trei straturi adica o foaie dedesupt o crema in mijloc si un blat pufos deasupra.
Tot am vazut si am auzit de prajitura zisa "desteapta"si asa m-am pus pe cauta, cercetat, verificat retete de la "Sara si Mike" sau "Culorile din farfurie".
Ingrediente pentru tava de 20 - 20 cm:
- 4 oua
- 150 gr zahar pudra
- 500 ml lapte caldut
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 125 gr unt topit
- 125 gr faina
- 9 bomboane optional pentru decor
- zahar pudra
Prepararea :
- albusurile se mixeaza pana devin ferme.
- galbenusele si zaharul se mixeaza pana se albesc, apoi se amesteca cu vanilia si untul topit si se incorporeaza si faina adaugata treptat.
- laptele se incalzeste ca de paine si se adauga la compozitia de mai sus apoi incorporam cu grija albusele batute spuma.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 160 grade pentru 60 minute.
Servirea :
- prajitura se lasa la racit in tava apoi cu un cutit se taie si se pudreaza cu zahar pudra apoi se orneaza cu o bomboane.
P.S urmeaza si cu ciocolata.
Pofta buna !!!
Tot am vazut si am auzit de prajitura zisa "desteapta"si asa m-am pus pe cauta, cercetat, verificat retete de la "Sara si Mike" sau "Culorile din farfurie".
Ingrediente pentru tava de 20 - 20 cm:
- 4 oua
- 150 gr zahar pudra
- 500 ml lapte caldut
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 125 gr unt topit
- 125 gr faina
- 9 bomboane optional pentru decor
- zahar pudra
Prepararea :
- albusurile se mixeaza pana devin ferme.
- galbenusele si zaharul se mixeaza pana se albesc, apoi se amesteca cu vanilia si untul topit si se incorporeaza si faina adaugata treptat.
- laptele se incalzeste ca de paine si se adauga la compozitia de mai sus apoi incorporam cu grija albusele batute spuma.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 160 grade pentru 60 minute.
Servirea :
- prajitura se lasa la racit in tava apoi cu un cutit se taie si se pudreaza cu zahar pudra apoi se orneaza cu o bomboane.
P.S urmeaza si cu ciocolata.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu