De cate ori am ocazia ma uit dimineata la tv, la matinalul "Neatza cu Razvan si Dani" si urmaresc cu mare placere rubrica de retete a lui Vladut, de acolo am preluat reteta asta.
Ingrediente :
- 500 gr faina, plus pentru intins
- 300 gr margarina
- 400 gr branza telemea
- 2 galbenuse 2 galbenuse plus pentru uns
- 3 - 4 linguri apa calda
- o lingurita praf de copt
- chimen optional
- susan optional
Prepararea :
- intr-un bol incapator se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca ferma, care se poate folosi imediat sau se poate pastra la frigider pana a doua zi .
-aluatul se intinde pe blatul de lucru cu sucitorul si presarat cu faina apoi se scot cu forma (eu am ales triunghiuri ) care se aranjeaza in tava acoperita cu hartie de copt apoi se unge cu galbenuse de oua si se presara cu chimen sau susan.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu