19 apr. 2015

Fursecuri cu gem de pune

 Daca aveti pofta de ceva dulce facut in casa, care sa stiti sigur ce contine, va recomand aceasta reteta in care puteti fi creativi in privinta formelor pe care le alegeti.

Ingrediente pentru 30 fursecuri:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 100 gr zahar praf
- 50 gr unt
- o lingurita praf de copt
- vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- gem de prune
- visine optional pentru ornare
- frunzulite de menta optional

Prepararea :
- intr-un bol se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca, apoi se inpacheteaza in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 minute.
- coca se intinde pe blatul de lucru si cu o forma de floare mare se scot fursecuri din care jumatate se lasa asa si celelalte se decupeaza cu o forma mai mica de floare in mijloc.
- fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 7 - 10 minute apoi se lasa la racit.
- pe fursecurile fara gaura se pune gem si se lipesc cu cele simple, apoi daca doriti se poate pudra cu zaharul praf.
Pofta buna !!!









Niciun comentariu: