27 nov. 2013

Cozonac cu extra nuca si ciocolata

   Cozonaci preparati asa sunt spectaculosi si se pot face cu tot felul de umplutura. Este un mod simplu de preparare a unui cozonac putin altfel de cum ne-am obisnuit pana acum.



Ingrediente pentru doi cozonaci :
- 900 gr faina
- 5 + 1 galbenusuri de oua
- 100 gr smantana
- 150 gr zahar
- 50 ml ulei
- 25 gr drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 2 plicuri de zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala
- un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:
- nuca macinata
- nuca pecan macinata grosier (optional ) adauga un gust aparte
- coicolata rasa

Prepararea :
- aluatul se face in masina de paine sau se poate prepara si clasic.
- dupa framantare si dospire aluatul se imparte in 10 bucati.
- fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru apoi se pune umplutura si se ruleaza (eu am facut 8 cu nuca si 2 cu ciocolata si le-am aranjat in tava de cozonac 4 cu nuca si una cu ciocolata).
- cozonaci se lasa la dospit apoi se aranjeaza bucati de nuci si se ung cu galbenus de ou.
- incalzim cuptorul la 200 grade si punem cozoncii in cuptorul reglat la 170 grade si se coc cozonacii 50 - 60 minute.

Pofta buna !!!














Niciun comentariu: