6 ian. 2014

Negresa cu nuca


    Iata si prima postare pe anul acesta, sper sa fie bine.  Reteta este defapt restanta de anul trecut, nu am mai apucat sa o scriu.

Ingrediente pentru tava de 20 - 20 cm:
- 3 oua
- 200 gr unt
- 200 gr ciocolata
- 100 gr nuci
- 200 gr zahar
- 2 linguri de zahar
- 75 gr faina
- 50 gr cacao
- 100 gr caise uscate
- 1 lingura de praf de copt

Prepararea :
- se pun intr-o tigaie la caramelizat nucile si cele 2 linguri de zahar apoi se lasa la racit pe o foaie de hartie de copt.
- se topeste la bai - mari untul si ciocolata si se lasa deoparte.
- se bate spuma ouale cu zaharul apoi se amesteca cu ciocolata topita, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
- se taie in bucati nucile caramelizate si caisele si se adauga la compozitia de mai sus.
- se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 20 - 25 minute apoi se lasa in tava la racit pana a doua zi sau de seara pana dimineata.

Servirea :
- se taie bucati generoase si se pune un mot de frisca, toping de ciocolata si bucati de nuci caramelizate, bine inteles se poate si simpla sau cu inghetata.

Pofta buna !!!