23 feb. 2015

Guguluf cu inimioare

Un desert delicios si aratos putin mai complicat dar merita încercat mai ales luna aceasta, pentru persoana draga.

Ingrediente pentru chec:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 130 gr faina
- 80 ml ulei
- 6 linguri apa
- o lingurita praf de copt
- o lingura cacao
- o lingura nutella
- o lingura ness
- o lingurita esenta de portocala

Prepararea checului :
- într-un bol incapator se mixeaza galbenusele, uleiul, apa, nutella, cacaoa, nessul si esenta pana se obtine o crema fina
- apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusele batute spuma cu zaharul adaugat treptat.
- coca se toarna intr-o forma de chec si se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30 minute sau pana trece testul scobitori.
- checul se lasa în tava pana se raceste apoi cu un cutit se taie feli potrivite
- cu forma de inima se scot inimi din feliile taiate anterior.


Ingrediente pentru guguluf:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 130 gr faina
- 80 ml ulei
- 6 linguri apa
- o lingurita praf de copt
- o lingurita esenta de portocala

 Prepararea :
- intr-un bol incapator se bate albusele cu apa si zaharul adaugat treptat, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
- tava se unge cu putin ulei apoi se ia o parte din compozitie si se pune în tava si se aranjeaza inimioarele din chec apoi se pune si restul de compozitie.
- cuptorul se incinge la 180 grade si guguluf se tine în cuptor pentru 40 - 50 minute sau pana trece testul scobitori.

Ingrediente pentru glazura :
- 100 gr ciocolata
- 20 gr unt

Prepararea :
- ciocolata si untul se topesc la bai- mari apoi se pune peste guguluful racit.
- guguluful se lasa la racit în tava apoi se orneaza cu ciocolata topita si se feliaza.

Pofta buna !!!







Niciun comentariu: