
Ingrediente pentru 40-50 bucati.
- 200 gr margarina
- 100 gr migdale macinate
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 300 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita esenta de migdale
-1 lingurita anason stelar macinat
-1 lingurita cardamom macinat
Prepararea:
- intr-un castron se amesteca zaharul cu margarina apoi se pun ouale unul cate unul si amestecam bine de tot
- dupa aceea se pune faina amestecata cu praful de copt, migdalele, anasonul, cardamomul si esenta de migdale si se pun la rece pentru 2-3 ore.
- apoi intindem coca pe blatul de lucru cu grija pentru ca se lipeste apoi scoatem cu o forma rotunda niste discuri care se pune in tava de copt
- pe urma cu o forma mai mica se apasa ca sa se faca santul nasturelui apoi cu un betisor se fac 4 gauri.
- nasturasii se coc in cuptorul incins la 195 grade pentru 15-20 minute.
Dupa racire se depoziteaza intr-o cutie de metal inchisa.
Servirea se face ca atare sau la o cafeluta sau cu un gem de sezon ( portocale sau kiwi )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu