Acest tort are tot ce ne place noua adica ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si in sepecial multe fructe sper sa va placa si voua asa cum ne-a placut si noua.
Ingrediente blat de 26 cm :
- 3 oua
- 90 gr zahar
- 50 gr ciocolata neagra
- 100 gr faina
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Preparare blatului :
- se pune intr-un bol galbenusele, uleiul, zaharul si esenta de vanilie si se bat cu mixerul spuma apoi se amesteca cu ingredientele uscate, adica ciocolata data pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt si albusele batute spuma si se amesteca toate dar cu grija apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade cam 15 minute sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la racit scos pe gratar.
Ingrediente pentru crema :
- 500 ml lapte
- 1 budinca de capsuni
- 5 linguri de zahar
- 180 gr ciocolata alba
- 10 gr gelatina
- 300 gr de fructe de padure
- 300 gr căpșuni proaspeti opțional
- 200 ml frisca
Prepararea cremei:
- budinca se prepara dupa indicatile de pe ambalaj apoi se amesteca cu bucatile de ciocolata alba.
- gelatina se dizolva in 100 ml apa rece apoi se amesteca cu crema de mai sus si se lasa la racit.
- frisca se bate spuma apoi se amesteca cu crema de mai sus si cu fructel de padure mai putin cu capsunel proaspete.
Asamblarea si ornarea:
- se captuseste cu folie de plastic o tava cu pereti detasabili apoi se pune blatul si putina crema ca sa putem aranja capsunele pe care le-am taiat feli apoi punem si restul de crema si deasupra punem niste capsuni apoi facem un jeleu de capsuni si lasam sa stea la rece cam 4-5 ore.
Pofta buna !!!
Ingrediente blat de 26 cm :
- 3 oua
- 90 gr zahar
- 50 gr ciocolata neagra
- 100 gr faina
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Preparare blatului :
- se pune intr-un bol galbenusele, uleiul, zaharul si esenta de vanilie si se bat cu mixerul spuma apoi se amesteca cu ingredientele uscate, adica ciocolata data pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt si albusele batute spuma si se amesteca toate dar cu grija apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade cam 15 minute sau pana trece testul scobitori apoi se lasa la racit scos pe gratar.
Ingrediente pentru crema :
- 500 ml lapte
- 1 budinca de capsuni
- 5 linguri de zahar
- 180 gr ciocolata alba
- 10 gr gelatina
- 300 gr de fructe de padure
- 300 gr căpșuni proaspeti opțional
- 200 ml frisca
Prepararea cremei:
- budinca se prepara dupa indicatile de pe ambalaj apoi se amesteca cu bucatile de ciocolata alba.
- gelatina se dizolva in 100 ml apa rece apoi se amesteca cu crema de mai sus si se lasa la racit.
- frisca se bate spuma apoi se amesteca cu crema de mai sus si cu fructel de padure mai putin cu capsunel proaspete.
Asamblarea si ornarea:
- se captuseste cu folie de plastic o tava cu pereti detasabili apoi se pune blatul si putina crema ca sa putem aranja capsunele pe care le-am taiat feli apoi punem si restul de crema si deasupra punem niste capsuni apoi facem un jeleu de capsuni si lasam sa stea la rece cam 4-5 ore.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu