Este luna îndrăgostiților de aceea am pregatit si o sa mai pregatesc prajiturele cu inimioare sau haioase pentru voi si cel (cei) drag voua asa ca va propun niste briose mai speciale.
Ingrediente pentru 10-14 briose in functie de marimea cornetelor:
- 225 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr zahar
- 2 linguri cacao
- 2 oua
- 60 gr unt
- 175 ml lapte
- 1 lingura ulei
- esenta de rom
- visine
- 10-14 cornete de inghetata
Prepararea:
- luam 2 boluri in unul se pun ingredientele uscate adica faina, praful de copt si cacaoa apoi se amesteca bine cu lingura.
- in alt bol se pun ingredientele ude adica oule, zaharul, untul, laptele, uleiul si esenta de rom care se bat cu mixerul apoi adaugam si ingredientele uscate si le batem cu mixerul pana se omogenizează.
- se ia cornetul de inghetata si se pune o lingurita de coca apoi cateva visine si se umple cornetul care apoi se aseaza in tava si se coace in cuptorul incins la 170 grade cam 20-30 minute sau pana trece testul scobitori.
Servirea si Ornarea:
- se glazureaza cu serbet de ciocolata si se orneaza cu visina si jeleuri de fructe.
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru 10-14 briose in functie de marimea cornetelor:
- 225 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr zahar
- 2 linguri cacao
- 2 oua
- 60 gr unt
- 175 ml lapte
- 1 lingura ulei
- esenta de rom
- visine
- 10-14 cornete de inghetata
Prepararea:
- luam 2 boluri in unul se pun ingredientele uscate adica faina, praful de copt si cacaoa apoi se amesteca bine cu lingura.
- in alt bol se pun ingredientele ude adica oule, zaharul, untul, laptele, uleiul si esenta de rom care se bat cu mixerul apoi adaugam si ingredientele uscate si le batem cu mixerul pana se omogenizează.
- se ia cornetul de inghetata si se pune o lingurita de coca apoi cateva visine si se umple cornetul care apoi se aseaza in tava si se coace in cuptorul incins la 170 grade cam 20-30 minute sau pana trece testul scobitori.
Servirea si Ornarea:
- se glazureaza cu serbet de ciocolata si se orneaza cu visina si jeleuri de fructe.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu