
Ingrediente blat:
- 200 gr faina
- 80 gr cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- sare o ciupitura
- 150 gr zahar praf
- 150 gr unt moale
- 1 ou
Prepararea blatului :
- se prepara ca aici apoi se fac 2 foi de biscuiti de 26 cm si din restul se fac biscuiti care se umpla cu crema aceasta.
Ingrediente crema :
- 600 ml de frisca batuta
- 350 gr biscuit oreo umpluti
- 200 ml lapte condensat
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 1 pachet gelatina
Prepararea cremei :
- biscuiti se rup in bucati si se amesteca cu esentele.
- gelatina se prepara dupa instructile de pe ambalaj, apoi se amesteca cu laptele condensat si cu biscuiti rupti.
- peste frisca batuta se pune compozitia de mai sus.
Montarea si ornarea :
- se pune intr-o tava cu pereti detasabili o foaie de biscuite si jumatate din crema apoi cealalta foaie si restul de creama apoi se pune la rece cam 4 -5 ore.
- se scoate tortul din tava si se aseaza pe un platou si se orneaza dupa plac.
- eu am optat sa il ornez cu biscuiti, napolitane kitkat, oua din ciocolata si ciocolata.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu