Este sezonul capsunelor deci sa profitam de ele si sa ne rasfatam cu dulciuri cu capsuni drept urmare am pregatit ceva special pentru acest sezon care nu are cum sa nu va placa.
Delicos flaors are reteta dar am modificato putin.
Ingrediente blat:
- 2 oua
- 80 gr zahar
- 60 gr faina
- 20 gr cacao
- 2 linguri apa calda
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 250 gr marshmallow
- 300 gr frisca
- 600 gr de capsune
Prepararea blarului:
- punem ouale si zaharul intr-un castron si le mixam bine apoi punem uleiul si apa.
- faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se pune peste compozitia de mai sus.
- aceasta se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 15 - 20 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit pana facem crema.
Prepararea cremei :
- marshmallow se pune la topit la bain-mari.
- capsunele se taie bucati sau le zdrobim dupa preferinta.
- frisca se bate foarte bine.
- In marshmallow topit si putin racit se pun capsunele apoi cu grija se incorporeaza si frisca.
- in tava se pune folie alimentara apoi se pune blatul si crema si se pune in congelator 2 ore apoi se orneaza dupa plac.
Ornarea :
- eu am pus capsuni si pe margini apoi si deasupra scufundate in cioclata si frunze de menta si bucati de marshmallow.
Pofta buna !!!
Delicos flaors are reteta dar am modificato putin.
Ingrediente blat:
- 2 oua
- 80 gr zahar
- 60 gr faina
- 20 gr cacao
- 2 linguri apa calda
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 250 gr marshmallow
- 300 gr frisca
- 600 gr de capsune
Prepararea blarului:
- punem ouale si zaharul intr-un castron si le mixam bine apoi punem uleiul si apa.
- faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se pune peste compozitia de mai sus.
- aceasta se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 15 - 20 minute sau pana trece testul scobitori.
- blatul se lasa la racit pana facem crema.
Prepararea cremei :
- marshmallow se pune la topit la bain-mari.
- capsunele se taie bucati sau le zdrobim dupa preferinta.
- frisca se bate foarte bine.
- In marshmallow topit si putin racit se pun capsunele apoi cu grija se incorporeaza si frisca.
- in tava se pune folie alimentara apoi se pune blatul si crema si se pune in congelator 2 ore apoi se orneaza dupa plac.
Ornarea :
- eu am pus capsuni si pe margini apoi si deasupra scufundate in cioclata si frunze de menta si bucati de marshmallow.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu