Dobosul, " OOooo " este un desert foare vechi si foarte bun. Aceasta este o reteta clasica de dobos care se apropie cel mai mult de reteta originala si foile nu sant greu de facut.
Ingrediente pentru foi:
- 8 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- esenta de vanilie
Prepararea foilor:
- se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si albusurile batute spuma in compozitie.
- din aceasta compozitie facem 7 foi care se coc in cuptorul incins la 180 grade 5 minute apoi le lasam la racit pana facem crema.
Ingrediente pentru crema:
- 250 gr zahar
- 250 gr unt
- 3 linguri cafea
- 3 linguri cacao
- 1 ou
- esenta de rom
Prepararea cremei:
- se pun la fiert la bain-marie zaharul, untul si cafeaua
- cand zaharul sa topit se pune cacaoa si se mai fierbe un clocot, apoi se lasa putin la racit.
- cand crema sa mai racit se pune oul si se mixeaza bine pana se spumeaza apoi se pune romul.
- cu aceasta crema se umplem foile mai putin pe ultima pe care punem zaharul care se prerara asa .
Glazura :
- 200 gr zahar
- 2 linguri unt
- 2 linguri zeama de lamaie
Prepararea glazurii :
- zaharul se pune intr-o cratita la caramelizat putin apoi se pune untul si zeama de lamaie, aceasta glazura se pune pe ultima foaie ( eu n-am avut grija si le-am rupt :( sigur la voi nu se va intampla).
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru foi:
- 8 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- esenta de vanilie
Prepararea foilor:
- se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si albusurile batute spuma in compozitie.
- din aceasta compozitie facem 7 foi care se coc in cuptorul incins la 180 grade 5 minute apoi le lasam la racit pana facem crema.
Ingrediente pentru crema:
- 250 gr zahar
- 250 gr unt
- 3 linguri cafea
- 3 linguri cacao
- 1 ou
- esenta de rom
Prepararea cremei:
- se pun la fiert la bain-marie zaharul, untul si cafeaua
- cand zaharul sa topit se pune cacaoa si se mai fierbe un clocot, apoi se lasa putin la racit.
- cand crema sa mai racit se pune oul si se mixeaza bine pana se spumeaza apoi se pune romul.
- cu aceasta crema se umplem foile mai putin pe ultima pe care punem zaharul care se prerara asa .
Glazura :
- 200 gr zahar
- 2 linguri unt
- 2 linguri zeama de lamaie
Prepararea glazurii :
- zaharul se pune intr-o cratita la caramelizat putin apoi se pune untul si zeama de lamaie, aceasta glazura se pune pe ultima foaie ( eu n-am avut grija si le-am rupt :( sigur la voi nu se va intampla).
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu