Capsuna si ciocolata sant vedete intr-un tort si daca in rol secudar este si frisca este de oscar.
Capsunii si ciocolata se potrivesc perfect impreuna mai ales daca este si putina frisca este un deliciu.
Despre asta este acest tort .
Ingrediente blat 28 cm :
- 9 albuse de ou
- 9 linguri faina
- 9 linguri zahar
- 3 lingurite de praf de copt
- esenta de vanilie
Prepararea blatului :
- se poate face un singur blat si apoi se taie in 3 bucati sau se pot face 3 blaturi asa cum am ales eu sa fac.
- se bat albusele spuma cu zaharul si esenta de vanilie apoi se pune faina si se incorporeaza cu grija sa nu scoatem aerul din spuma de albuse si punem in tava tapetata cu hartie de copt
- coacem in cuptorul incins la 180 grade 10 - 15 minute sau pana trece testul scobitori si le lasam la racit pana facem cremele.
Ingrediente crema :
- 9 galbenuse de ou
- 10 gr ness
- 90 gr cacao
- 150 gr zahar
- 50 ml cafea
- 250 gr margarina
Ingrediente jeleu de capsuni :
- 400 gr capsuni
- 150 gr zahar
- 20 gr gelatina
Prepararea jeleului :
- capsunele se spala si se curata de codite apoi se pune zaharul si se pun pe foc sa fiarba pana cand a dat un clocot se ia de pe foc
- cu blenderul se zdrobesc sa fie un sos.
- gelatina se hidrateaza in 100 ml apa apoi se pune peste sosul de mai sus si se lasa pana ce se face crema.
Prepararea cremei :
- peste galbenuse se pune nessul, cacaoa, zaharul si cafeaua si se pune la bai-mari amestecand cu telul pana ce se ingroasa si apoi se lasa la racit in apa rece.
- margarina se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se pune din compozitia de mai sus putin cate putin si mixand dupa fiecare lingura pusa.
Montarea :
- crema o punem in punga de ornat apoi facem 3 cercuri pe blat cu distanta intre ele dar destul de inalt ca sa putem pune jeleul care este inca lichid apoi punem blatul urmator si repetam operatiunea si punem si ultimul blat peste care punem restul de jeleu si punem tortul la rece pentru 3-4 ore.
Ornarea :
- eu am facut niste cercuri din frisca in care am pus capsuni si frunze de menta .
Pofta buna !!!
Capsunii si ciocolata se potrivesc perfect impreuna mai ales daca este si putina frisca este un deliciu.
Despre asta este acest tort .
Ingrediente blat 28 cm :
- 9 albuse de ou
- 9 linguri faina
- 9 linguri zahar
- 3 lingurite de praf de copt
- esenta de vanilie
Prepararea blatului :
- se poate face un singur blat si apoi se taie in 3 bucati sau se pot face 3 blaturi asa cum am ales eu sa fac.
- se bat albusele spuma cu zaharul si esenta de vanilie apoi se pune faina si se incorporeaza cu grija sa nu scoatem aerul din spuma de albuse si punem in tava tapetata cu hartie de copt
- coacem in cuptorul incins la 180 grade 10 - 15 minute sau pana trece testul scobitori si le lasam la racit pana facem cremele.
Ingrediente crema :
- 9 galbenuse de ou
- 10 gr ness
- 90 gr cacao
- 150 gr zahar
- 50 ml cafea
- 250 gr margarina
Ingrediente jeleu de capsuni :
- 400 gr capsuni
- 150 gr zahar
- 20 gr gelatina
Prepararea jeleului :
- capsunele se spala si se curata de codite apoi se pune zaharul si se pun pe foc sa fiarba pana cand a dat un clocot se ia de pe foc
- cu blenderul se zdrobesc sa fie un sos.
- gelatina se hidrateaza in 100 ml apa apoi se pune peste sosul de mai sus si se lasa pana ce se face crema.
Prepararea cremei :
- peste galbenuse se pune nessul, cacaoa, zaharul si cafeaua si se pune la bai-mari amestecand cu telul pana ce se ingroasa si apoi se lasa la racit in apa rece.
- margarina se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se pune din compozitia de mai sus putin cate putin si mixand dupa fiecare lingura pusa.
Montarea :
- crema o punem in punga de ornat apoi facem 3 cercuri pe blat cu distanta intre ele dar destul de inalt ca sa putem pune jeleul care este inca lichid apoi punem blatul urmator si repetam operatiunea si punem si ultimul blat peste care punem restul de jeleu si punem tortul la rece pentru 3-4 ore.
Ornarea :
- eu am facut niste cercuri din frisca in care am pus capsuni si frunze de menta .
Pofta buna !!!
2 comentarii:
wow, arata super !
o sa-l incerc
Ma bucur ca iti place ...este într-adevăr bun si de sezon...
Trimiteți un comentariu