Este o reteta de New York cheesecake foarte gustos si cu o crusta perfecta dupa gustul meu. Cheesecake-ul se poate servi cu sos de fructe cald sau rece, sau cu un gem sau dulceata de casa, dar daca este vara se poate servi si cu inghetata de fructe sau un mixt de ciocolata cu vanilie, deci este un desert perfect.
Ingrediente pentru crusta tava rotunda 26cm:
- 130 gr alune
- 130 gr napolitane de vanilie
- 130 gr biscuiti digestivi
- 60 gr unt topit
Prepararea crustei :
- se macina fin in robotul de bucatarie alunele, napolitanele si biscuitii apoi se amesteca cu untul topit.
- amestecul de crusta se pune in tava apoi cu o lingura se preseaza uniform pana pe margini tavi.
Ingrediente pentru crema :
- 680 gr branza
- 300 gr zahar
- 450 gr smantana
- 5 oua
- 200 gr faina
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurita de esenta de vanilie
Prepararea cremei :
- intr-un bol se mixeaza bine branza cu zaharul pana obtinem o crema fina, apoi se pun ouale unul cate unul si se mixeaza bine.
- in amestecul de mai sus se adauga faina in ploaie avand grija sa nu se faca cocoloase apoi se incorporeaza si smantana, zeama de lamaie si vanilia.
- aceasta compozitie se torna in tava (de briose, chec sau in orce forma doriti) peste crusta si se scutura tava ca sa nu ramana goluri de aer.
- tava se pune in cuptorul incins la 170 grade pentru o ora si jumatate pe gratarul din mijloc.
- tarta se lasa in cuptor pana se raceste complet apoi se pune in frigider pentru cateva ore.
Servirea se poate face si simpla dar cu un gem bun sau un sos de fructe cald sau dece nu cu niste inghetata este un dulce foarte rafinat.
Ingrediente pentru crusta tava rotunda 26cm:
- 130 gr alune
- 130 gr napolitane de vanilie
- 130 gr biscuiti digestivi
- 60 gr unt topit
Prepararea crustei :
- se macina fin in robotul de bucatarie alunele, napolitanele si biscuitii apoi se amesteca cu untul topit.
- amestecul de crusta se pune in tava apoi cu o lingura se preseaza uniform pana pe margini tavi.
Ingrediente pentru crema :
- 680 gr branza
- 300 gr zahar
- 450 gr smantana
- 5 oua
- 200 gr faina
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurita de esenta de vanilie
Prepararea cremei :
- intr-un bol se mixeaza bine branza cu zaharul pana obtinem o crema fina, apoi se pun ouale unul cate unul si se mixeaza bine.
- in amestecul de mai sus se adauga faina in ploaie avand grija sa nu se faca cocoloase apoi se incorporeaza si smantana, zeama de lamaie si vanilia.
- aceasta compozitie se torna in tava (de briose, chec sau in orce forma doriti) peste crusta si se scutura tava ca sa nu ramana goluri de aer.
- tava se pune in cuptorul incins la 170 grade pentru o ora si jumatate pe gratarul din mijloc.
- tarta se lasa in cuptor pana se raceste complet apoi se pune in frigider pentru cateva ore.
Servirea se poate face si simpla dar cu un gem bun sau un sos de fructe cald sau dece nu cu niste inghetata este un dulce foarte rafinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu