Este o prajitura clasica din caietul cu retete al mamei mele. Unguroaica fiind are parte din retete scrise in ungureste deci a trebuit sa o traduc, ma descurc cam greu la citit in ungureste. Reteta este foarte simpla si cu ingrediente la indemana fiecarei gospodine si bineinteles foarte ieftine.
Ingrediente pentru aluat :
- 250 gr unt topit
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 500 gr faina
- un praf de sare
- 2 linguri zahar
- un plic drojdie
Prepararea aluatul :
- ca de obicei aluatul l-am framantat in masina de facut paine dar se poate framanta si clasic. (fitness)
- apoi coca se inparte in 4 bucati egale.
Ingrediente pentru umplutura :
- 300 gr nuca macinata grosier
- 300 gr zahar
- gem de prune sau de care va place
- esenta de vanilie
Prepararea umpluturei :
- nuca macinata grosier se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.
Montarea :
- intindem o bucata de aluat pe blatul de lucru apoi se pune in tava apoi adaugam deasupra o parte din gem apoi si nuca, apoi repetam aluat, gem, nuca, aluatul trebuie sa fie ultimul.
- prajitura se va intepa cu o furculita si se lasa la dospit cam 30 minute.
- tava se pune in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 - 50 minute apoi se lasa la racit in tava.
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt
- bomboanele colorate
- bomboanele colorate
Prepararea glazurii :
- ciocolata si untul se topeste la bain-marin apoi se intinde pe prajitura rece.
- optional se poate orna și cu bomboanele colorate.
Pofta buna ! ! !
- optional se poate orna și cu bomboanele colorate.
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu