Este o reteta clasica de cheesecake fara coacere doar ca in loc de branza am folosit iaurt grecesc, deci este mai light si mai fin.
Ingrediente pentru blat 26 cm :
- 250 gr biscuiti
- 100 gr unt
- 2 linguri zahar pudra
- 5 -7 linguri de nutella obtional
Prepararea :
- biscuitii se macina fin si se amesteca cu zaharul si untul topit, apoi se pun in tava si cu o lingura se preseaza uniform dar sa ajunga si pe marginea tavi.
- optional se poate unge cu nutela, dar sa ramana 2 linguri pentru ornare.
- tava se pune in frigider pana preparam crema.
Ingrediente pentru crema :
- 700 gr iaurt grecesc
- 100 ml lapte
- 10 gr gelatina
- o lamaie
- 5 linguri zahar pudra
- 1/3 pastaie de vanilie (doar semintele) sau o fiola de esenta de vanilie
- o lamaie zeama si coaja
Prepararea :
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
- inrt-un bol se mixeaza bine iaurtul, zaharul praf, vanilia, coaja si zeama de lamaie pana obtinem o crema fina si lucioasa.
- in compozitia de mai sus se incorporeaza si gelatina apoi se toarna in tava, apoi cu o lingurita se pune nutella din loc in loc si cu o scobitore se traseaza lini.
- tava se pune in frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
Pofta buna ! ! !
Ingrediente pentru blat 26 cm :
- 250 gr biscuiti
- 100 gr unt
- 2 linguri zahar pudra
- 5 -7 linguri de nutella obtional
Prepararea :
- biscuitii se macina fin si se amesteca cu zaharul si untul topit, apoi se pun in tava si cu o lingura se preseaza uniform dar sa ajunga si pe marginea tavi.
- optional se poate unge cu nutela, dar sa ramana 2 linguri pentru ornare.
- tava se pune in frigider pana preparam crema.
Ingrediente pentru crema :
- 700 gr iaurt grecesc
- 100 ml lapte
- 10 gr gelatina
- o lamaie
- 5 linguri zahar pudra
- 1/3 pastaie de vanilie (doar semintele) sau o fiola de esenta de vanilie
- o lamaie zeama si coaja
Prepararea :
- gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
- inrt-un bol se mixeaza bine iaurtul, zaharul praf, vanilia, coaja si zeama de lamaie pana obtinem o crema fina si lucioasa.
- in compozitia de mai sus se incorporeaza si gelatina apoi se toarna in tava, apoi cu o lingurita se pune nutella din loc in loc si cu o scobitore se traseaza lini.
- tava se pune in frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
Pofta buna ! ! !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu